Technológia
       Napjaink építkezéseinél nélkülözhetetlenné vált a gyorsan bedolgozható és jó minõségű szárazhabarcsokkal történő gépi vakolás. A megrendelők érdekei is azt szolgálják, hogy a kivitelezés befejező munkálatai gyorsan elkészüljenek, márpedig ezek közül az egyik legidőigényesebb munkafolyamat a vakolás. A vakolási munkák az épület méretétől, rendeltetésétől függően az építkezés teljes munkaigényének 20 %-át teszik ki.

       A gépi vakolatok mind műszakilag, mind esztétikailag megfelelnek a mai kor által támasztott követelményeknek. A gépivakolás során alkalmazott technológia felhasználható új és régi lakóépületek, középületek külsõ és belső szerkezetének, azaz beton, tégla, ytong felületeknek a vakolására.

 

 

A gépi vakolás folyamata:

 • A vakoláshoz ellenőrzött körülmények között gyártott vakolatot használunk. A száraz vakolatot a vakológép megfelelő mennyiségű vízzel egyenletesen összekeveri, majd a tömlőn keresztül „felfújja” a falra, amit a szakképzett munkások speciális szerszámokkal simítanak el. A vakolatba beépítésre kerülnek különböző élvédő profilok, amelyektől erősebbek és függőlegesek lesznek az élek. Továbbá a zsugorodási repedések kialakulásának elkerülése érdekében a szükséges helyekre üvegszövet háló kerül.

A gépi vakolás előnyei a hagyományos vakoláshoz képest:


  • - kitűnő, állandó minőségű alapanyag
   -
   rendkívül gyors, hatékony munkavégzés (3-4 fős brigád, 100-120 négyzetméter/nap teljesítmény)
   - méretpontosság, sík és függőleges felületek, anyagában glettelt felületi kialakítás
   - repedésmentesség
   - nincs maradék anyag
   - tisztább munkavégzés
   - kedvezőbb ár